Blir Oslofjord Folkehøgskole

Fredag 1. november kl 14.00 skifter Holtekilen folkehøgskole navn til Oslofjord Folkehøgskole.

I sakspapirene til landsmøtet sist sommer, der vedtektene ble endret i forbindelse med skolens ønske om å skifte navn finner vi dette begrunnelsen for at skolen heretter skal hete Oslofjord Folkehøgskole.

Skolen har endret navn før
Folkehøgskolen fikk ved starten navn etter hvem som eide skolen og hvilken målgruppe skolen hadde. Skolen fikk derfor navnet Baptistenes folkehøgskole. De første kull besto hovedsakelig av baptistungdom. Etter noen år så ledelsen at det kom elever fra mange andre sammenhenger og at navnet kanskje ville ekskludere noen elever fra å søke. Det var ikke grunnlag blant baptistene til å fylle skolen med nok elever hvert år. Skolens navn ble derfor endret til Holtekilen, den lille bukten rett nedenfor skolen. Geografien avgjorde navnevalget.

Geografisk tilhørighet
Vi ser at det har vært en tendens blant folkehøgskolene å endre navn etter geografien, og ofte større geografiske områder. Øytun har endret navn til Alta folkehøgskole, Birkeland til Sørlandet, Fredtun til Stavern og Rauma til Molde folkehøgskole. Dette gjøres for å vise hvor i landet skolen ligger. Det er nok bare de aller færreste som vet hvor Holtekilen er. Men alle vet hvor Oslo og Oslofjorden er.

En urban skole
Skolen markere seg som en urban skole. Vi kan ikke konkurrere med andre skoler, som ligger langt ute på landet, ved havet eller har andre naturskjønne omgivelser utenfor skoleveggen. I Oslo er det bare Rønningen folkehøgskole i tillegg til vår. Den skolen er populær. Mange unge vil gjerne komme til Oslo, oppleve hovedstaden, de har hørt mye om, se kjente bygninger og oppleve noen av de store begivenhetene i hovedstaden. Styret har fått flere anbefalinger (blant annet fra Folkehøgskolekontoret) om at Oslofjord folkehøgskole er et godt navn.

Navnebyttet markeres med en feiring på skolen fredag 1. november.

Powered by Cornerstone