Tiltak i forhold til Corona-pandemien

Torsdag 30.04.20 kom nye nasjonale retningslinjer og tirsdag fikk vi tilsendt en smittevernveileder utarbeidet av Norges Kristne Råd til bruk for deres medlemskirker. Hver menighet må så lage sin egen rutineveileder for gjennomføring av arrangement.

Linda Martens Pedersen har tatt ansvaret for en slik rutineveileder for oss, i samarbeid med Håvard Damli fra eiendomsutvalget, Marianne Kristoffersen og Niels Fredrik Skarre fra menighetsrådet og pastor Kent Remi Westergren. Vi er takknemlige for at flinke folk i fellesskapet vil bruke sin erfaring og kompetanse også til denne type oppgaver!

Det blir litt annerledes å samles i kirken enn vi er vant til og følgende er viktig å kjenne til og ta på alvor når vi nå åpner for gudstjenester.

Les vår rutineveileder

Rutineveilederen gjelder for bruk av kirkesalen med toaletter og inngangsparti, slik dn vanligvis brukes ved gudstjenester på søndagene.  Dersom virkegrener skal ha samlinger på ukedager må det samme lokalet benyttes, og den samme rutineveilederen må følges opp.

I en situasjon som den vi nå opplever i Norge er det godt at vi som menighet har et kirkesamfunn å støtte oss på. Det Norske Baptistsamfunn skriver i sin anbefaling for smittevern.
Du kan lese mer her.

Drammen Baptistmenighet er også medlem i Drammen og omegn tros- og livssynssamfunn og har derfor også sett på andre trossamfunns råd og tiltak. som kan leses her Vi står sammen i denne situasjonen på tvers av tro og tradisjoner og har langt på vei de samme mulighetene til å bidra i en nasjonal dugnad for at vårt samfunn skal kunne møte krisen på best mulig måte.

Drammen baptistmenighet følger offisielle råd fra Folkehelseinstituttet, som kan leses her. I korthet går de ut på:

  1. Grundig håndvask. Bruk antibac der vask med vann og såpe ikke lar seg gjøre.
  2. Hoste og nyse i papirlommetørkle som kastes etterpå, eller i albuekroken.
  3. Hold avstand til andre mennesker: Ikke håndhilse, ikke klemme, ikke ta på.

Ut fra regjeringens anbefaling om å være maksimalt fem samlet utendørs og ikke gjennomføre noen arrangement innendørs har vi tatt følgende grep  (i tråd med regjeringens melding i pressekonferanse 07.04.20):

  1. Alle samlinger i kirken avlyses.
  2. Oppstart vil finne sted snarest etter at smitteveileder for kirkene foreligger.

Kirken må ikke abdisere i krisetider! Vi ønsker å være en menighet som er ledet av Gud, preget av omsorg og har plass til alle. Den visjonen gjelder også, og ikke minst, under de rådende omstendigheter:

  • Om noen trenger praktisk hjelp eller ønsker samtale, forbønn el.l. så ta kontakt med pastor Kent Remi Westergren via telefon (917 43 989).
  • Vi vil vurdere muligheten for åpen kirke for lystenning og bønn på et par tidspunkt gjennom uken. Dette anses ikke å være i konflikt med de innførte nasjonale tiltak da det ikke vil samle mange mennesker, men være et tilbud noen få vil benytte seg av.
  • Det inviteres til digital gudstjeneste på menighetens nettsider og Facebook hver søndag.

Det Norske Baptistsamfunn skriver videre: «Den unormale situasjon vil fremdeles vare ved en god stund». Vi vil følge situasjonen og oppdatere informasjon til medlemmene jevnlig.

La oss huske land og folk, menigheter og nasjonale ledere i bønn og omtanke i krevende tider!

Powered by Cornerstone